De laatste nieuwsberichten van Leo de Kock

De revival van de aardappel

Leo de Kock, Nedato en Albert Heijn zetten pieper weer op het menu

Vanaf deze week kunnen klanten bij Albert Heijn een compleet vernieuwd aardappelschap vinden. Een nieuwe indeling, nieuwe producten en verpakkingen en informatieve schapkaarten maken het klanten makkelijker een keuze te maken. De vernieuwing is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van Albert Heijn en aardappelverpakkers Leo de Kock uit Purmerend en Nedato uit Oud-Beijerland. Het doel: Nederland de aardappel weer laten herontdekken.

Nederland is een aardappelland, we eten gemiddeld drie tot vier keer per week aardappelen. De manier waarop we aardappelen bereiden en eten verandert en we zien dat klanten graag meer willen variëren. Men zoekt afhankelijk van het kookmoment in het huishouden dan weer eens voor een gemakkelijke oplossing en dan wil men weer eens culinair genieten en uitpakken. Voor allerlei behoeftes vindt men in het nieuwe AH schap een passende oplossing. Geen alleskunners maar specialistische concepten, lekker voor friet, stampot, poffen of de snelle maaltijd. Het nieuwe schap sluit aan op deze ontwikkelingen.

De meeste varianten aardappelen bij Albert Heijn worden al jaren geleverd door Leo de Kock. Samen met Leo de Kock (dochterbedrijf van Agrico) en Nedato heeft Albert Heijn het nieuwe schap ontwikkeld, producten toegevoegd en verpakkingen aangepast waardoor de aardappelen meer tot hun recht komen.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

●      Alle producten krijgen een nieuwe, transparante verpakking zodat de aardappelen goed te zien zijn. De verpakking is gemaakt van UV-werend folie dat groenverkleuring tegengaat.

●      Meer keuze in kleinverpakkingen en verkoop losse aardappelen om voedselverspilling tegen te gaan. Er komen nieuwe rassen en varianten bij, zoals pofaardappelen in een handig stoomzakje, de zoete, tikkie kruidige aardappel en nieuwe robuuste Biologische rassen als Carlous en Alouette.

●      Het assortiment wordt ingedeeld in vier groepen: veelzijdige tafelaardappelen ((iets) kruimig, vastkokend), toepassingsaardappelen (bijvoorbeeld voor stamppot, friet, poffen en stomen), herkomst en specials (diverse AH Excellent producten en smaakvolle rassen zoals de Friese Borger).

●      Bij de producten hangen kaartjes met informatie over de verschillende aardappelen  en de toepassingsmogelijkheden.

Piepernieuws

 

Power to the Pieper-campagne

Onlangs ging het vervolg van de Power to the Pieper-campagne van start. Met een nieuwe filmpje wordt de veelzijdigheid van aardappel getoond. Bekijk het nieuwe filmpje hier of neem een kijkje op de vernieuwde aardappels.nl website. Ook kun je van 5-14 februari de nieuwe reclamespots horen op Radio538 en SkyRadio. #Powertothepieper!

De Power to the pieper-campagne heeft al veel succes gehad! Zo is er veel over geschreven en geblogd. The Lion KitchenAdformatie en Culi-blog blogden erover en ook LINDA. magazine geeft de aardappel een ereplaats. 

 

Aardappelen op papier

Veel magazines besteden aandacht aan de pieper. En terecht, want aardappelen zijn zo divers, je kan er alle kanten mee op. Zo stond er in de Boodschappen van maart een heel aardappeldossier. Met tips, weetjes en natuurlijk recepten. 

In de National Geographic is veel aandacht geweest voor de aardappelen. Onder andere aandacht voor de toekomst van de pieper. Want geen enkel voedsel is zo Hollands als de pieper, maar zal hij in de toekomst nóg lekkerder zijn? Lees de artikelen hier en hier.

Ook de Libelle en Margriet hebben aandacht aan aardappelen besteed. In nr. 42 van de Libelle en Margriet van vorig jaar stonden hele leuke artikelen over piepers. Zo stonden in de Libelle maar liefst 23 geweldige aardappelrecepten van kookboekenschrijfster Yvette van Boven. 'Met aardappels kun je echt álle kanten op!' aldus Yvette van Boven. En in de Margriet was ook uitgebreid aandacht voor aardappelen. Bijvoorbeeld voor nieuwe en historische aardappelrassen. Genoeg inspiratie dus voor heel Nederland om meer aardappels te eten.

Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto's van de reportages. 

 

Pieperfans

En er zijn nog meer enthousiaste pieper-fans bijvoorbeeld Foodies Magazine en Jamie Magazine. Maar er wordt ook veel over geblogd, zoals door Njam en Elle Eten laat de poetstalenten van de pieper zien. 

 

Heeft u leuk aardappelnieuws voor ons? Laat het ons vooral weten op Facebook of Twitter